Vakolatjavítás – horonyvakolás

A vakolatjavítás a falhibák megszüntetésére szolgál, a horonyvakolás a víz és elektromos csövek elfedésére szolgál a vakolás célja a belső szépség megteremtése. A kivitelezést tekintve a vakolatjavítás nagyon különbözik a vakolástól.
Hívja a 06-20-344-5065

Árajánlatkérés

A lakásfelújítás során sokat fogja hallani a vakolás, vakolatjavítás és a horonyvakolás szavakat. Sokan összekeverik, azt gondolva, hogy a vakolás és a vakolatjavítás ugyanaz. Tudni kell, hogy ezek különböző munkafolyamatok, teljesen különállóak és különbözőek.

Vakolatjavítás
VALOLATJAVÍTÁS BUDAPEST

Érdemes megvizsgálni a vakolások közös vonásait. Mindegyik módszer hatékonyan kiküszöböli a fal- és mennyezethibákat. A vakolatjavítás és a horonyvakolás az egyik legrégebbi és leggyakoribb módszer az építőiparban. Minden vakolat fő anyaga a vakolóhabarcs. Néha a gipszet vagy más anyagokkal kombinálják, ami a munka típusától függ. Mindezek mellett sok különbség van a vakolás és a vakolatjavítás között az épületben.

Vakolathibák javítása
VAKOLATHIBÁK JAVÍTÁSA

A spaletta élek vakolása speciális kőműves munka, a horonyvakolás egyszerűbb. A vakolatjavítás hosszabb ideig tart, mint a falvakolás, a spalettavakoláshoz pedig még több idő szükséges. A különböző titusi vakolások miatt a kivitelezési idő változó nem beszélve a vakolási árakról

Vakolatjavítás a házon
VAKOLAT ELTÁVOLÍTÁS

Vakolatjavítás árak (2021)

 • Az alacsony vakolatjavítás árért folyó versenyen sok Budapesti kivitelező megfeledkezik a minőségről.  azonban nem sokan tudják, hogyan lehet minőségi vakolatjavítást végezni korlátozott költségvetéssel.
 • Az áraknak tartalmazniuk kell továbbá a habarcsok beszerzését és a munkaerőköltségeket, valamint a berendezéseket, keverőket, állványokat és egyéb szükséges anyagokat, mint például üvegháló, vízszigetelő emulziók, erősítő szálak, elvédők használatát. 
 • Az árak tájékoztató jellegűek, és a munka típusától függően különböző tényezőktől függően változhatnak
  2021 árak

Vakolatjavítás (1,5cm mészhabarcs) téglafelületre durva vakolat

3000/m2

Vakolás oldalfal (1,5cm mészhabarcs) beton és kőfelület

3000/m2

Vakolás oldalfal (1,5cm mészhabarcs) beton és kő felület simítva

3500/m2

Vakolás oldalfal (1,5cm cementhabarcs) téglafelület simítva

4000/m2

Horonyvakolás 5cm-ig

800/fm

Horonyvakolás 5-10 cm között

1500/fm

Horonyvakolás 10-20 cm között

2000/fm

Vakolás többlet minden 1cm vastagságért (bármely oldalfal)

800/m2

Tovább az aktuális árakhoz > > > >

Horonyvakolás házilag

Horony

Az otthon felújítása korszerűsítése során olyan feladatok, mint például a vízcsövek vagy elektromos csővezetékek beépítése a falba úgynevezett hornyokat kell létrehozni a falfelületen.
Horonyvéséshez fúrókat, marókat, vésőket és kalapácsokat használnak a hornyok készítésére a falban. A horonymaró egy elektromos eszköz, amelyet hornyok készítésére használunk a falakban és a padlón a kábelek és csövek átvezetésére.  a horonyvágó gépek, két típusban kaphatóak, egy tárcsás és kéttárcsás, a kéttárcsás típus állítható különböző vágási méretre. A horonymaróval könnyen és gyorsan lehet, a hornyokat készíteni ezért ezt használjuk a legtöbbször.
A horonymaró gépek nagy mennyiségű port termelnek, belélegezve nagyon károsak lehetnek az emberi egészségre, ezért a gépet porfelszívóra kötve használjuk.
Horonyvakolás árak
Vakolatjavítás: fő az alaposság!

Horonyvakolás – vakolatjavítás

 • Talán nem is hallott a vakolás közötti különbségről, a mennyezetvakolás sokkal nehezebb, mint az Vakolathibák javításaoldalfalvakolás. Jellemzően a mennyezet vakolatjavítás gyakoribb feladat, mint a falak vakolása lakásfelújítás során. A mennyezet és a falak vakolásával az épület energiavesztesége jelentősen csökken. A régi épületekben, ahol a falak repedtek és sok horonnyal rendelkeznek, a falak vakolatának javításával az épület hőszigetelési állapota jelentősen javul.

 • A vakolóhabarcshoz különböző típusú adalékanyagokat adunk, ami a vakolat keménységét és Vakolat eltávolítás, veszélytelenítésszilárdságát megváltoztatja. Valójában a vakolási hely és a vakolandó felület típusa határozza, meg hogy milyen típusú vakolatra van szükség.

 • Csak tapasztalt vakoló tudja elvégezni a horonyvakolást és a vakolatjavítást a legjobb Horonyvakolás, glettelésmódon. Hagyja a kényes vakolást tapasztalt és képzett emberekre. A hagyományos szerszámok és a modern technológia használata, valamint a professzionális vakolók magas szintű tudása növeli a vakolási munkák minőségét.  Új épületek oldalfal vakolása, mennyezetvakolása és horonyvakolás  projektek a vakolási szolgáltatásunk részét képzik. a vakoláshoz szükséges anyagok beszerzésének költsége a megrendelőt terheli és ezt az összeget hozzá kell adni a munkadíjhoz.

 • Bár a vakolt felületek nagyon sokáig megőrzik pozitív tulajdonságaikat, de azokat is meg kell javítani, Villanyszerelő utáni horonyvakolásmivel idővel repedések jelennek meg rajtuk. Ezenkívül számos tényező befolyásolja a vakolat állapotát – a helyiség páratartalma a vakolatbevonat gyorsabb tönkretételét okozza főleg az ablak- és ajtónyílásoknál. Ezenkívül elkerülhetetlen a gyakori vakolatjavítás ott, ahol rossz minőségű vakolóhabarcsot használtak, vagy a falakat nem készítették elő a vakolásra.
Beázás után plafonjavítás
BEÁZÁS MEGSZÜNTETÉSE

Vakolatcsere

A vakolat teljes cseréje radikális megoldás, nehéz és nagyon költséges feladat a vakolatcsere. Egy ilyen vakolatcsere aligha tűnik ésszerűnek, ha a falak összességében jól néznek ki. Újra vakolásra csak akkor van szükség, ha például sok a horonyvakolás, vakolatjavítás vagy nincs függőben sem síkba a falfelület. Tapétázás vagy új festés előtt is érdemes a legproblémásabb területeket újra vakolni vagy erősítő hálót beágyazni. A repedéseknél és hornyoknál, üvegszövet háló beépítése ajánlatos a  későbbi hőingadozás hatására keletkező repedések elkerülése miatt van szükség. A vakolat hol rossz, hogyan állapítható meg? A falfelületet, ütögetve, ha tompa hangot halunk, akkor a vakolat elvált a falfelülettől. Ezeken a helyeken a vakolatcsere szükséges, a régi habarcsot eltávolítjuk, ellenőrizzük, hogy mi okozta, majd a probléma elhárítása után újra vakoljuk a felületet.

A vakolatelválást mi okozhatja?

 1. Talán a vakolat alatt egy nem megfelelően előkészített felület maradt: nem volt gúzolva vagy por, festék, zsír vagy meszelés nyomai voltak rajta. Mindezt el kell hárítani majd normálisan előkészíteni, különben az új vakolatot ugyanaz a sors éri, mint az előzőt. 

 2. A gombásodás a másik ok, amitől a vakolat tönkremegy, faltól elválik. Megjelenése leginkább magas páratartalmú helyiségekben, konyha és fürdőszoba helyeken lehetséges. Az elsődleges feladat ebben az esetben a gomba megjelenésének okainak megszüntetése: falszigetelés, szivárgás megszüntetése, a helyiség légkörének javítása.
  A további vakolatjavítást csak a fal alapos szárítása után lehet folytatni. És amikor a felület megszárad, gombátlanító szerrel kell impregnálni, amelyek elpusztítják a falban maradt gomba spórákat, és megakadályozzák a gomba megjelenését a jövőben. Gombaellenes kezelés csak a megjelenéséhez vezető okok megszüntetése után hatékony.
Vakolatjavítás szigeteletlen falnál
Vakolathibák javítása
 Belső vakolat javítása

Vakolatjavítás repedés kezelés

Vakolat eltávolítás, veszélytelenítés
Vakolathibák javítása
Vakolatjavítás – nehéz munka
Vakolat javítás beázások után
A repedések kijavítása a vakolat későbbi teljes cseréjéhez képest sokkal könnyebb és sokkal olcsóbb.  Minden repedést vízzel megnedvesítünk, majd a szélein lévő hámló részeket spaklival eltávolítjuk. a spakli segítségével egyfajta horony készül a repedés 
mentén, befelé keskenyedve. Az előkészítés után a réseket alapozóval kezeljük, amelyek javítják a javítandó falak tapadási tulajdonságait. Az alapozót minden olyan felületre felhordjuk, melyre új vakolat kerül. A nagyobb repedések és hornyok további megerősítést igényelnek. A repedésekbe megerősítő szalagot fektetünk, és a vakolás területén megerősítő hálót ágyazunk be. 
Vakolat javítás Budapest
salétromos vakolatjavítás
Vakolatjavítás nedves helyiségekben
Megrepedt homlokzati vakolatok
Vezetékhorony javítása 

Régi lakásokban gyakran előfordul, hogy a fürdőszoba, konyha és WC falát festék borítja. Sok lakástulajdonos vágya, hogy átalakítja, modernizálja ezekben a helyiségekben a burkolatokat az aljzaton és az oldalfalakon. A festett falakra közvetlenül nem vihető fel a vakolat sem a burkolat. Először a festéket el kell távolítani. Festékeltávolításról itt olvashat. Ezt követően belső vakolást végzünk, kijavítjuk a felületi hibákat horonyvakolás majd síkba és függőbe vakoljuk. A fürdő falai ezek után készen állnak a további munkára. Felrakhatóak a fali csempék és a dekoratív bordűrök. A lényeg az, hogy az Ön elégedett legyen az elvégzett vakolatjavítással, ami lehetővé teszi, hogy sok éven át ne aggódjon a belső falak állapota miatt.

Falrepedések javítása
Házfal repedés
Megrepedt homlokzati vakolatok
Repedés a falon

Vakolat javítás oldalfalon
Ytong vakolása
Vakolás árak
Gipszkarton felületek glettelése
Vakolat morzsolódik
 1. Problémája van, vakolat gyenge morzsolódik és kíváncsi hogy miért? Lehetséges, hogy a cementet kispórolták a kőművesek a materből, gyakorlatilag homokból készítettek vakolóhabarcsot. És az ilyen anyagot felhasználni nem szabad.
 2. A javított vakolóhabarcs csaknem 20 százalékkal növeli a fal szilárdságát, ami nagyon fontos. A vakolatjavítás után a falfelületet lehet festeni, díszíteni csempével vagy tapétázni. Ezenkívül egy ilyen vakolatbevonat segít a falak kiegyenlítésében, a hibák elrejtésében és ideális esetben előkészíti a felületeket a díszítésre.
 3. A vakolat, morzsolódás a magas páratartalomtól, vagy a keverési arányt nem tartották be, vagy rossz minőségű anyagot használtak. Annak érdekében, hogy a vakolat, maradandó legyen, jobb, ha a vakolatjavítást egy tapasztalt mesterre bízza.
Kőműves árak Árajánlat kérés

Ha nem biztos a saját képességeiben, vagy még soha nem vakolt, akkor bízza a vakolatjavítást és a horonyvakolást szakembere. Gyorsabban és jobban elvégezzük a kőműves munkákat, mint egy autodidakta amatőr.
Hívja a 06-20-344-5065

Back to Top