Betonozás árak

Betonozás

Betonozás BudapestA betonozást kellő tudással rendelkező, kőművesre kell bízni, mert a betonozás az építés és a lakásfelújítás legfontosabb része!
Hívj! +36 20 344 5065
Árajánlatkérés

A betonozás olyan kőműves munka, amelyet gondosan kell elvégezni egy betonszerkezet építésekor, hogy ne kelljen aggódnunk az épület biztonságáért.

Estrich beton kivitelezés

Betonozás munkadíjak

Betonozás házilag

Betonozás árak

A beton a többi anyagokhoz viszonyítva hosszabb élettartamú, ezért a betonozási árak sokkal olcsóbbak. A betonszerkezetek szilárdsága magas nagyon ellenáll a nyomásnak és a tűznek a többi szerkezetekhez képest.

A betonozási hely a betonozás árak egyik tényezője. A betonozási költségeket nem csak a hely, hanem sok egyéb tényező is befolyásolja. Például a betonozás vastagsága és mennyisége az első olyan tény, ami nagymértékben befolyásolja a betonozás árakat. A betonozás árak gyakran csökkennek a betonozási terület növekedésével. A betonozáshoz szükséges eszközök és gépek, valamint a beton szállítási távolság a kivitelezés helyszínéig a másik olyan tény, ami befolyásolja az árakat. A fentieken kívül a betonminőség egy másik olyan tényező, amely befolyásolja a betonozás árát. A betonminőség megváltoztatásával minden köbméter betonanyag ár is megváltozik.

Aljzatbetonozás 5 cm vts. 4500 Ft/nm (2021 ár) Tovább az aktuális árlistához……

Betonozásra van szüksége?

Betonpumpálás

Betonkészítés

Betonkészítéshez három összetevő létezése szükséges. Cement, sóder, (vegyes szemszerkezetű homokos kavics) víz, ezek nélkül semmilyen módon nem hozható létre beton. E három komponens megfelelő arányú keveréke a beton. Meg kell jegyezni, hogy a beton nagy ellenállása miatt nagyon hasznos az építőiparban. Az épület egyik legfontosabb és legelső része az alap és természetesen ez is betonból készül.  A betonkészítés egyszerű munkafolyamat, könnyen elsajátítható a betonkészítés lépései. Szakszerűen elvégzett alap betonkészítés megvédi az épületet a süllyedéstől, repedésektől, földrengéstől, stb.

 1. A betonkészítés a kőműves munkák fontos része. A betonkészítést nagyon hideg vagy nagyon meleg időben nem szabad készíteni, mert a beton ellenállásának hiányához vezet, ezért jobb, ha a betonkészítés és a beton bedolgozást a megfelelő hőmérsékletű időben végezzük! (Optimális hőmérséklet 15 – 25 °C fok)
 1. Alacsony hőmérsékleten történő betonkészítés problémát okoz a beton belsejében lévő víz fagyása miatt. Amikor a víz megfagy, a cement és a homok részecskék összezsugorodnak, ezért a beton alkatrészek közötti tapadás gyengül és az a szilárdsága is csökken.
 1. Ha mégis szükségessé válik a hideg időben való betonozás, akkor a kőműves árak növekedni fognak, mert a betonkeverékhez klór-nitrát oldatot kell adni, hogy, megakadályozza a víz befagyását a betonban. Természetesen, ha forró vizet használunk a betonkészítéshez, akkor bizonyos mértékig csökkenthető a betonkészítés nehézségeit fagyos időben.
 1. A beton magas hőmérsékleten történő készítése csökkenti a beton szilárdságát, repedéseket okoz, az erősítő betonacél korróziós sebessége növekszik a betonfelület egyenletesség miatt.

Fagyálló kell a betonkészítéshez hideg időben. A beton fagyálló kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a fagyálló olyan betonban használható, amely a következő két tulajdonsággal rendelkezik:

 • Első és legfontosabb tulajdonság: a víz fagyáspontját csökkenti a betonban.
 • Másodszor pedig gyorsító szerepet játszhat a beton stabilizálásában és a beton kezdeti szilárdságának növelésében.

Betonozásra van szüksége?

Kész beton

A kész beton, amelyet betonkeverő telepeken készítenek, és onnan szállítják ki az ügyfelek számára. A különböző típusú kész beton fajták keverése pontos keverési receptek szerint történik, ami egy bonyolult folyamat. Manuális helyszíni keverési módszert ma már egyre kevesebben végeznek, és a kész beton használata általánossá vált a munkáltatók és a kőműves vállalkozók körében. A készbeton előnye, hogy kiküszöböli a keverési és előkészítési nehézségeket az építkezésen. És megakadályozza a beton alapanyagok pazarlását, és sokat segít az idő megtakarításában.

Betonozás alapjai Lakásfelújítás

 • A betonozás egyik legfontosabb alapja a beton vibrációs tömörítése. Ez elektromos vibrálóval történik. A tömörítés erősíti a betont, és csökkenti a benne lévő buborékok számát. A vibrációs tömörítést vastagabb (15-20 cm vtg. fölötti) betonozásoknál alkalmazzuk.
 • A beton tömörítés után a következő kőműves munka a betonfelület sima létrehozása, ami növeli a beton kopásállóságát és csökkenti annak áteresztőképességét. A betonfelület lehúzást simítást olyan beton szerkezeteknél használunk, mint a járdakészítés, alzatbetonozásnál és különféle térbetonozásoknál. A simítás típusa lehet kézi vagy mechanikus, a felület méretei határozzák meg melyik típusú simítást alkalmazzuk, sőt a kőműves árak is függnek a méretek nagyságától.
 • A vízadagolás mennyiség, időben történő leállítása nagy jelentőséggel bír a beton tartósságában és minőségében. A vízadagolás leállításának fő kritériuma a beton sűrűség megfigyelése. Ha túl folyékony abba kell hagyni a betonvizezést, és korrigálni kell sóder és cement hozzáadással. Ha nem korrigálja, akkor egy gyenge vékony réteg képződik a beton felületén, ami idővel elválik a betontól és problémákat okoz.

Betonozási földmunkálatok

beton, mixerbeton, mixer beton, transzportbeton, betonacél

Beton és vasbeton sávalapok kialakítása

Betonozási technológia


A szerkezetek betonozása nagyon fáradságos kőműves munka, amely nagy pontosságot igényel a betonozás minden szakaszában.

A betonozás a következő szakaszokból áll:

Zsaluzás:
 • A zsaluzat a betonozáshoz szükséges szerkezet, amely különböző alakú lehet, melybe a beton kerül. Kétféle zsaluzat létezik: újra felhasználható és eldobható. Az újra felhasználható zsaluzatok erős anyagokból készülnek, például fémből vagy fából. A beton öntése előtt az ilyen zsaluzatot belülről zsaluleválasztó kenőanyaggal kell bekenni.

 • Az újra felhasználható zsaluzat nagyon megbízható és könnyű az összeszerelése. De ugyanakkor meglehetősen drága ezért bérelni szoktuk.
 • Családi házaknál sokszor használunk eldobható fazsaluzatot. Ez egy egyszerű szerkezet, amely fatáblákból vagy colos fenyő deszkából készítünk. Az ilyen zsaluzattokat közvetlenül az építkezésen állítjuk össze.
 • A nedvesség felszívódásának elkerülése érdekében az eldobható fa zsaluzatot belülről áztatni kell a beton bedolgozás előtt.
Beton öntése: (betonbedolgozás a zsaluzatba)
 • Sok módszer létezik a beton zsaluzatba történő beöntésére. A módszer megválasztása attól függ, hogy az épület melyik részét készítjük.

 • Alap beöntése során a legegyszerűbb a betonkeveréket közvetlenül a talicskából a zsaluzatba önteni.

 • Ha nem lehet elég közel menni a zsaluzathoz, akkor érdemes csúszdát építeni, amelyen keresztül a zsaluzatba kerül a beton. Valószínűleg segédmunkások segítségére lesz szükség – lapátot kell használniuk a csúszda mentén történő betontoláshoz.

 • A beton öntéséhez falakon, monolit padlólapokon vagy oszlopokon gyakran használják az úgynevezett harangot. Kisebb betonozásnál a vödrözés is megoldás lehet. A harang használatnál darura van szükség – a betonnal töltött harangot a megfelelő helyre emelik, majd kinyitják a leeresztő lyukat. Ennek eredményeként a betonkeverék a zsaluzatba folyik.

 • A betonkeverék öntésének leggyorsabb és legkényelmesebb, ugyanakkor legdrágább módja a betonpumpa. Minden betonozási munkához használható viszont a betonkeveréket előzetesen meg kell vásárolni, amit egy mixszerkocsi szállít ki és a betonpumpa segítségével kerül a rendeltetési helyre.
Betontömörítés:
 • Miután megtörtént a betonbeöntés a zsaluzatba, a lehető legnagyobb mértékben tömöríteni kell. Ez azért szükséges, hogy eltávolítsák a légbuborékokat és a felesleges nedvességet a betonkeverékből. Erre a célra beton vibrátort használunk, amely a betonrészecskék tömörítésére és hatékony elosztására alkalmas.

 • A zsaluzat kalapáccsal való ütögetése is hozzájárulhat a tömörség növeléséhez kis mértékben.
Betonfelület kiegyenlítése:
 • A betonszerkezet felső szintjének kiképzése függ az építkezés típusától alap vagy aljzatbeton stb.

 • Ha a kiegyenlítést igénylő felület kicsi (koszorú, oszlopok stb.) A zsaluzatot megfelelő szintre kell beállítani. Ha valamilyen oknál fogva a zsaluzat falai magasabbak, akkor a zsaluzat belső oldal mentén megjelöljük a kívánt szintet egy zsinór erős meghúzásával. Majd egy lehúzó léc segítségével a megjelölt szintre húzzuk le, a lehető leg simábbra.
Betonszerkezet karbantartása:

Annak érdekében, hogy a beton szerkezet valóban monolitikus legyen, be kell tartani a következő szabályokat:

 • Takarás vízálló anyaggal, ponyva vagy takarófóliával. A takarásra azért van szükség, hogy megvédje a betont esőtől vagy hótól, ugyanakkor megakadályozza a nedvesség elpárolgását magából a betonból. Ha a levegő hőmérséklete nem alacsonyabb, mint + 5 ° C, és nem magasabb, mint + 26 ° C, az ilyen védelem teljesen elegendő.
 • Meleg időben rendszeresen nedvesíteni kell a betont, ha a hőmérséklet
  + 26 °C felett van. (még ha fóliával védve van) Ha a betonból elpárolog a szükséges nedvesség, repedések jelennek meg a felületen és a legnegatívabb hatása lesz a beton szilárdságára. A kiszáradás elkerülése érdekében a forró napokon a betont napközben kétóránként, éjjel egyszer vízzel kell öntözni (ezt követően ismét fóliával kell lefedni). A betonlocsolás a kiöntést követő első héten a legfontosabb.
 • A beton megvédése a fagytól. A 0°C alatti hőmérséklet a legpusztítóbb hatással van a frissen öntött betonra! Repedések alakulnak ki, és ennek következtében elveszíti minden jó tulajdonságát. Ezért a téli hidegben speciális betonozási technológiákat alkalmazunk. A betonkeverés során speciális adalékanyagokat adunk a betonhoz, ezen kívül a betonfelületet hőszigetelt takaróval védjük a fagytól.

sávalapok készítése

Betonozás árak 2021-ben

Járda Betonozás

Aljzatkiegyenlítő és beton

Járda, kocsifelhajtó készítése, javítása

Betonmunkák megrendeléséhez hívja a megadott telefonszámot!
Hívj!+36 20 344 5065
Vagy vegye fel a kapcsolatot velünk az árajánlatkérő űrlap kitöltésével!
Kőműves árak Árajánlat kérés

Minden kérdésére válaszolunk, szükség esetén szakemberünk ellátogat a helyszínre, és felméri a kért munkát.

Ezt követően 3. munkanapon belül elkészítjük Önnek árajánlatunkat!

Back to Top