Gipszkartonozás – lakásfelújítás

Manapság egyetlen lakásfelújítás sem teljes gipszkartonozás nélkül. Megtanultuk, hogyan kell helyesen dolgozni vele, azóta a gipszkartonozás egy lenyűgöző munka számunkra, aminek Ön is részese lehet!
Hívja a 06-20-344-5065

Árajánlatkérés

Lakásfelújítás gipszkartonozás

Gipszkartonozás – lakásfelújítás

A gipszkarton a legkeresettebb és a legtöbbet használt építőanyagok közé tartozik. Nagyon jó rugalmasságuk van, és ellenállnak a kedvezőtlen körülményeknek, hőszigetelésük jó, kiváló a tűzállósága és hangszigetelése. Vízállósága és mechanikai ellenállása kevésbé jó. Előnye még a gazdaságos ár.

Gipszkartonozás Korrekt Áron
Gipszkartonozás Budapesten
Lakásfelújítás, egy kis gipszkartonozás
 Teljes gipszkartonozás

A gipszkarton egy modern építőanyag, amelyet csak a múlt század végén kezdtek alkalmazni az építőiparban. Valójában ezt az anyagot körülbelül 200 éve használják. Természetesen a gyártási technológia megváltozott ez idő alatt, de ez nem cáfolja a következő tényt: ez a legpraktikusabb és legfunkcionálisabb anyag. Szinte minden lakásfelújítás során használunk gipszkartont, amit a falak kiegyenlítésére, álmennyezetek és válaszfalak készítésére használunk fel.

Gipszkartonozó profi csapat
Gipszkartonozás Budapesten

Gipszkartonozás árak

A gipszkarton munkák költségei alacsonyabbak , mint a hagyományos anyagokból készült munkáké , mivel vakolásra nincs szükség és rögtön festhető, tapétázható vagy burkolható. A gipszkarton panelek könnyen méretre vághatóak, különböző formákban, egyszerű a telepítésük nem igényelnek nagy beruházást.

Gipszmunkáknál problémát okoz a megrendelőknek az árajánlatok összehasonlítása, mivel minden ajánlat más, és ha alaposan tanulmányozza őket, jelentős különbségeket fog találni. Így néha a legolcsóbb árajánlat lesz a legdrágább, ha nem szán időt az árajánlatok értelmezésére. Ne csak a végösszegeket hasonlítsa össze!

Javasoljuk, hogy tekintse meg az általunk közzétett gipszkartonozási árlistánkat, és vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy pontos árajánlatot tudjunk adni.

Az árak tájékoztató jellegűek! 2021 árak

Válaszfal Gipszkarton 2-szer egy réteg (KNAUFW111 /100mm-es állványszerkezet)

6500/m2

Válaszfal Gipszkarton 2-szer két réteg (KNAUFW115 /100mm-es kettős állványszerkezet + szigetelőanyag)

7500/m2

Gipszkarton álmennyezet építés, fém profilvázra.

6000/m2

Gipszkarton szárazvakolat készítése (szárazvakolat csak falra ragasztható, mennyezetre nem.)

3000/m2

Spaletta élek kiképzése.

2500/fm

Horonyvakolás.

950/fm

Tovább az aktuális árakhoz > > > >

gipszkarton szerelés
Mennyezet alátámasztás
Mire jó a gipszkarton?
Gipszkarton szerelés
 gipszkartonozás, lakásfelújítás
Gipszkarton álmennyezet készítés
 gipszkartonozás, festés
Gipszkarton álmennyezet építés
Gipszkartonozás, festés, szobafestés
Bízd Ránk a gipszkartonozást!
Gipszkarton álmennyezet készítése direkt függesztéssel vagy pálcák segítségével.
Az álmennyezetünket hő és hang szigetelhetjük.
gipszkarton válaszfal
Gipszkartonozás Budapesten
Gipszkarton - Lakásfelújítás
Gipszkarton szerelés
Lakásfelújítás Budapesten
Álmemmyezet készítés
Álmennyezet építés lakásfelújítás gipszkartonozás
Tetőtér beépítés gipszkartonozás

Miért gipszkarton?

 • A gipszkartonozás gyors és egyszerű összeszerelésnek köszönhetően időt és pénzt takaríthatunk meg.

 • A gipszkartonból készített falakat bármikor könnyen szétszerelhetjük, vagy átalakíthatjuk.
 • A gipszkarton válaszfalak nem okoznak helyveszteséget, sima falfelületet kapunk, amelynek minimális falvastagsága 7,5 cm.

 • A gipszkarton kiváló hang- és hőszigetelést biztosít, a környezet páratartalma csökken, a gipszkarton a vízmolekulákat visszajuttatja a környezetbe, amikor a környezetben a páratartalom csökken, röviden kiegyensúlyozza a környezet páratartalmát.

 • A megoldás mindig kéznél van, a gipszkarton álmennyezetet különböző célokra használják. Használható a magasság csökkentésére néhány túl magas helyiségben, ugyanakkor nagyobb hőhatást biztosít.

 • Lehetővé teszi komplex világítási rendszerek telepítését

 • A gipszkarton könnyű, és fugázás után azonnal festhető. A gipszkarton válaszfal 9 szer könnyebb, mint egy tégla vagy ytong fal.

 • A gipszkarton tűzálló és pH értéke megegyezik, az emberi testel, és nem termel baktériumokat.
Gipszkarton álmennyezet készítése
Házfelújítás gipszkartonozás

Gipszkartonozás

 • Gipszkarton állmennyezet
 • Egy modern házba belépve a legszembetűnőbb elem a mennyezet és a falak, ezért nagy szükség van a mennyezetek és falak dekoratív kialakítására. Ennek megfelelően, elkezdtük alkalmazni a gipszkartont, amely alkalmas a dekorációs munkák kivitelezésére.
 • A gipszkarton álmennyezetet a meglévő monolit födém vagy fa mennyezeti keret alatt készítünk. Ez a rendszer, amelyet vízszintes profilokból a meglévő, mennyezetre függesztett fém rudakhoz rögzítve hozunk létre és gipszkartonnal vagy dekoratív panelekkel zárunk le. Evvel a megoldással komoly helytakarékosság érhető el azokon a helyeken, ahol gipszkarton álmennyezetek vannak felszerelve. Normál gipszkartont, víz- és nedvességálló zöld gipszkartont és tűzálló piros gipszkartont használunk a gipszkartonozási munkákhoz.
 • Az álmennyezet előnyei hogy mindent el lehet fölé rejteni, ami vizuális zavaró lehet, például az elektromos szerelési kábeleket, a tűzoltószerelvényeket, amelyek csúnyán néznek ki a mennyezeteken. Könnyű 94% – kall, mint a meglévő födém mennyezet, és nem terheli. Egyszerű és gyors kivitelezés és könnyen átalakítható és szétszerelhető. Megakadályozza a visszhangot és a hő veszteséget, elnyeli a zajt, nedvességálló és nem izzad. Higiénikus és nem termel baktériumokat. Könnyen tisztítható.
 • Gipszkarton válaszfal
 • Szükségessé vált olyan gipszkarton válaszfal rendszerek alkalmazása, amelyek nem terhelik a födém szerkezeteket, esztétikus, modern megjelenésűek.
 • A gipszkarton válaszfalrendszerek nem teherhordóak, minimális anyaggal, gyorsan, egyszerűen elkészíthetőek, és szükség szerint szigetelhetőek a megrendelő igényei szerint. Az épületre nehezedő terhelést kismértékben növeli, és egyedülálló biztonságot nyújt a földrengések esetén. Könnyen felvihető a falakra festék, tapéta, és csempeburkolatok. Magas a tűzállósága, hang- és hőszigetelést biztosít. A kivitelezése tiszta és nem bonyolult. Ezen kívül egyedülálló megoldást kínál azáltal, hogy lehetővé teszi az elektromos és vízvezeték rendszerek könnyű beépítését.
Nagytáblás gipszkarton álmennyezet
Gipszkarton fal építés fa profilvázra
Gipszkarton típusai


Többféle típusú gipszkarton van, és különböző színekkel vannak jelölve, hogy könnyebb legyen megkülönböztetni őket.

Szürke gipszkarton
1. Ez egy szabványos gipszkarton és a leggyakrabban használt anyag a gipszkartonos munkáknál. Oldalirányú nyomás ellenállóképségük elég gyenge, de általános használatra ideálisak.

Zöld gipszkarton
2. Ezeket a gipszkarton táblákat elsősorban olyan helyiségekben használjuk, ahol magas a páratartalom, például fürdőszobákban vagy pincékben. Nem igazán vízállóak, de ellenállnak a magas páratartalomnak, és egyes fajtái penész gátlóak.

Kék gipszkarton
3. Rezgésállóságra lettek kifejlesztve, ezért olyan helyeken használjuk, ahol hangszigetelésre van szükség. Ezeket a táblákat elsősorban irodaszobák építésére használjuk, de sikeresen alkalmaztuk már otthonokban is. Természetesen a hangszigetelés szintje korlátozott, de speciális ásványgyapot beépítéssel javítható.

Rózsaszín gipszkarton
4. Tűzállóak, de nem 100% tűzállóak. a gyártók túlnyomó többsége garantálja, hogy ezek a táblák megfelelő rendszerben használva körülbelül 30 perces tűzvédelmet nyújtanak. Van olyan gyártó, aki azt állítja, hogy akár 3 órával is késleltethetik a tűz terjedését. (Ki tudja?)

Narancssárga gipszkarton
5. A narancssárga gipszkarton lapok vízállóak, viszont drágák, és nem mindenhol lehet kapni. Elsősorban fürdőszobákban és konyhákban használjuk, sarokban, kád és zuhanyzó körül.

Gipszkartonozás lépésről-lépésre

A tetőtér-beépítés általános szabályai

2021 Gipszkartonozás árak

Tetőtér és mennyezet gipszkartonozása

Gipszkarton fémprofilok típusai

A fémprofilok elhelyezésüktől függően többféle típusból állnak:

UD típusú profil
• profilok horganyzott lemezből készült profilok, U betű alakúak, és válaszfalak építésénél használják. Más szavakkal, ezek a profilok a falak szélén vannak rögzítve, és támaszpontként szolgálnak a gipszkarton és a CD típusú profilok számára. A mennyezeten, UD - típusú profilok vannak szerelve a fal felé. Az ilyen típusú profilokban a CD típusú profilok rögzítve lesznek.

CD típusú profil
• Ezeket teherhordó profiloknak is nevezik. Ezeknek ugyanolyan méretűeknek kell lenniük, mint az UD típusú profiloknak, mert rögzítve vannak bennük. A CD - profilok lefedik az egész mennyezetet, amelyet gipszkartonnal kell bevonni.

Ezeket a profilokat úgy kell felszerelni, hogy a nyitott oldal a mennyezet felé nézzen. Ebben az esetben a "talpuk" lesz az a tartó, amelyben a gipszkartonlapokat csavarokkal rögzítik.
Az üzletekben más típusú fémprofilokat is találhat gipszkartonokhoz, de ezeket nem használjuk az álmennyezet készítéséhez.

CW és UW típusú profilok: ugyanúgy használjuk őket, mint a fent bemutatott profilokat, azzal a különbséggel, hogy a helyiségek falára vannak szerelve, válaszfalak építésére.

UA típusú profilok: a gipszkarton legelőnyösebb fémprofiljai. Sokkal vastagabbak (1,5-2 milliméter), acélból készülnek, és ott használatosak, ahol fokozott szilárdságra és merevségre van szükség, például ajtók és ablakok válaszfalakba történő felszerelésekor.

Gipszkartonozás lépésről-lépésre

Gipszkartonozás szakma

Gipszkarton szerelés, építés

Kétségtelen, hogy a gipszkarton az egyik legkényelmesebb és legjobb alapanyag a lakás felújítási munkák kivitelezéséhez.

Gipszkartonozás – Teljes körű szolgáltatást biztosítunk a lakás felújítási munkálatokhoz A -tól Z –ig
Hívja a 06-20-344-5065

Kőműves árak Árajánlat kérés

Főoldal

Back to Top