Falazás ytong falazó blokk

Falazás

Ha falazás projektje van, és kőművest keres falazás munkára , vegye fel velünk a kapcsolatot  a +36 20 344 5065  telefonszámon, vagy töltse ki az űrlapot.
Árajánlatkérés
Falazás árak…

Kőműves árak Árajánlat kérés

Válaszfal, káva, pillér vagy kémény falazás olyan munka, amelyhez kőműves szakember szükséges. Falazás alatt minden olyan kőműves munkát értünk, amely a fal megépítéséhez vezet, függetlenül attól, hogy milyen anyagból építik.

A falazás az építési rajzokon megadott adatok szerint kell megépíteni, annak érdekében, hogy a falak az épület hatékony és biztonságos részévé váljanak.
A falazás célja az épület homlokzatának bezárása, és a belső területek kialakítása, amelyek  különböző rendeltetésű terekként szolgálnak. A külső főfalak nagy szerepet játszanak az épület energiahatékonyságában.

Falazás

Falazás, közkívánatra

Építési hibák a falazásnál

 Építkezés falazás

Falazás árak

Szeretné tudni, hogy mennyi a falazás költsége? Érdekli a lakásfelújítás vagy egy családi ház építésének költsége? Vagy csak érdeklődik a kőműves árakról? Akkor jó helyre jött! A következő árlistában láthatja a falazás és más kőműves munkák építési költségeit. Nem csak tájékozódhat az árakról, hanem el is készítheti az árajánlatot, minden árral együtt, amire szüksége van a házban vagy a lakásban végzett minőségi munkák elvégzéséhez. Az árlistában megtalálja a lakásfelújításhoz szükséges munkák összes árát. A bontástól kezdve a kőműves burkoló festő stb. munkadíjakat és a szükséges anyagköltségeket.  

2021 nettó falazási árak: (néhány példa)

Falazás B30-as kézi blokból(30-as fal)

4000/m2

Falazat YTONG kézi falazó elem(60X20X20)

3500/m2

Válaszfal kisméretű téglából (12-es)

12000/m2

Válaszfal PROTHERM (10X50X23,8) 10cm vastagságú

3500/m2

Válaszfal YTONG (60X20X10)

3500/m2

Nézze még az AKTUÁLIS falazási és kőműves árainkat.

Falazási árak listája

Falazás típusai és célja

 • A fal olyan szerkezet, amely meghatározott falazási szabályok szerint,sorrendben habarcsra fektetett téglából vagy kövekből áll. A falazat felveszi a saját súlyából és a falazaton nyugvó egyéb szerkezeti elemekből származó terheléseket és az alapon keresztül a talajnak átadja.
 • Az épület falszerkezetek építésénél, különböző típusú és méretű tégla és ytongot használunk.
 • A falazáshoz mész-cement és vízből készült habarcsot használunk, megfelelő arányban összekeverve melynek minőségét a műszaki leírásban adják meg.
 • Kerámia falazóelemek, nedvességállóak, szilárdak, fagyállóak és ezeknek köszönhetően kerámia téglából készítik az épületek falszerkezeteit, és egyéb szerkezetek falait és pilléreit.
 • Mészhomokból, félszáraz préselt kerámia tégla falazatok alkalmatlanok nedves helyiségekben elhelyezett szerkezetek építésére, kemencék, medencék, kémények.
 • Főfalak építéséhez kerámia üreges 30-38 –as vagy porózus ytong tégla ajánlott. Ezeknek a falazatoknak alacsony a hővezető képességük ezért 20-25%-kal csökkenthetőek a külső falak vastagsága.
 • Betonon készült pincefalazó elemek és zsalukövek alapok, pincefalak és egyéb földalatti építmények építésére használhatóak.
 • Nagyobb épületeknél üreges és könnyű beton falazatot használnak az épületek külső és belső falainak építésére.A könnyű beton és a falazóblokkok jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az alacsony minőségű könnyűbeton és üreges betonkövek csak épületen belüli szerkezetek építésére alkalmas.
 • A szilikátból készült falazat hő vezetőbb, nagyobb sűrűségű, ugyanakkor tartósabb, mint a könnyűbetonból készült falazat. Ezért nemcsak belső, hanem külső falak készítésére is alkalmas.
 • Az üreges kerámia falazatot családi házak külső teherhordó falainak építésére használják. Ennek a falazatnak a magas hőtechnikai tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a kerámia vagy szilikát téglából készült falazathoz képest fél téglával csökkentsék a külső falak vastagságát.
 • Nehéz betonból készült blokkokat, alapokhoz és más földalatti szerkezetekhez használják, a könnyűbetonból, szilikátból, üreges és porózus-üreges téglából készült blokkokat pedig főként az épületek külső falainak falazásához használják.
 • A természetes kövekből és szabályos alakú terméskövekből készült falazat nagy szilárdságú, ellenáll az időjárásnak és a fagynak. Dekoratív hatású és igen költséges.
 • A kivitelezés magas költsége miatt a feldolgozott természetes termésköveket elsősorban lábazatok, kerítések és középületek burkolatára használják.

Falazás menete

falazás Családi ház építés

Falazás modern technológiákkal

A falazat tulajdonságai

A falazat szilárdsága függ a tégla vagy kő tulajdonságaitól, amelyből a falazat készül, és a falazó habarcs minőségétől. Például a téglafalak nyomószilárdsága, sokkal nagyobb, mint a falazó habarcsé, nem haladja meg a tégla szilárdságának 40.. 50% -át. Ez azért van, mert a tégla- és falazati hézag felületei nem tökéletesen vízszintesek és simák, a habarcsréteg sűrűsége és vastagsága változó. Ennek eredménye a falazatban lévő nyomás egyenetlen eloszlása a tégla felületén, és a nyomófeszültség mellett hajlító és nyírófeszültségek is keletkeznek. Mivel sok falazóblokk, hajlító és nyíró ellenállása alacsony a falazatban elrepedhetnek mielőtt a bennük lévő nyomófeszültség elérné a végső nyomószilárdságot.

Ha a falazat terhelését fokozatosan a végső szilárdságát meghaladó értékre növeljük, akkor először függőleges repedések jelennek meg az egyes téglákban. A repedések elsősorban a függőleges fugáknál keletkeznek, ahol a húzó- és hajlító feszültségek koncentrálódnak. A terhelés növekedésével a repedések növekednek, és az egybefüggő falazatot oszlopokra osztják. A falazat végleges megsemmisülése ezen oszlopok domborulata miatt következik be stabilitásuk elvesztése következtében.

A gyenge habarcs könnyebben összenyomódik, ezért a falazaton deformációik képződnek, melynek eredménye, hogy minden tégla, hajlító és nyírófeszültségnek lesz kitéve. Ezért a masszív erős és tartós falazat elérése érdekében magasabb minőségű habarcsot használjunk.

A falazóelemek méretei és alakja nagymértékben  befolyásolja a falazat tulajdonságait. A tégla magasságának növekedésével a falazatban csökken a vízszintes kötések száma, és a hajlítással szembeni ellenállás a tégla magasságának négyzetével arányosan növekszik. Minél nagyabb magasságú téglából épül a falazat, annál tartósabbnak bizonyul.

Falazás az Ytong téglával

Ytong teherhordó falazatok készítése

Falazás képzett kőműves

A falazatokat ugyanabból a téglából és habarcsból készítették! Az egyik falat egy magasan képzett kőműves míg a másik falat  egy alacsonyan képzett kőműves készítette. A magasan képzett kőműves által készített falazat szakítószilárdsága 5 MPa, az alacsonyan képzett kőművesé pedig 2,8 MPa, azaz 1,8 -szor kisebb. A falazat minősége nagyban függ a habarccsal való feltöltés egyenletességétől és a vízszintes fugák tömörítésétől amit csak egy képzett kőműves tud megvalósítani.

"Építs tartósan!"

Porotherm Rapid technológia

Falazás ytong

Az ytong falazáshoz fehér vékonyrétegű habarcsot használnak a szeizmikus stabilitás növelés érdekében, mind a vízszintes, mind a függőleges érintkezési felületeken. Az ytong ragasztó habarcsot 2-3 mm vastag, rovátkolt glettvassal kell felhordani az ytongtéglákra.  A habarcsréteget körülbelül 2 m hosszúságban kell felhordani, ami a maximális teljesítményhez szükséges. 

A falazást 0 °C és + 25 °C közötti hőmérsékleten ajánlatos elkészíteni.  Meleg időjárás esetén az ytong blokkok nedvesítése javasolt, téli körülmények között végzett ytong falazási munkára vonatkozó általános ajánlásokat kell alkalmazni.

A falazás során a fal függőlegességét és vízszintességét minden sornál vízmértékkel kell beállítani.  Az ytong téglák vágása kézi vagy elektromos fűrészel  történik, ami könnyű és gyors. Természetesen a méretre vágott ytong darabokat behelyezés előtt meg kell kenni ragasztóval a vízszintes és függőleges részeknél.

A tégla falszerkezetek építéstechnológiája.

Készséggel állunk rendelkezésére, szakmai tanácsokkal és a megfelelő anyagok megtalálásában. 
További tippekre vagy információra van szüksége? 
Nyugodtan lépjen velünk kapcsolatba!
Hívja a +36 20 344 5065
Együtt csináljuk!

Back to Top