Aljzatbeton készítés – Estrich betonozás

Mi ismerjük és betartjuk az aljzatbeton készítés összes szabályát, ezért az estrich betonozás jelentősen leegyszerűsödik, ami által az aljzatbeton készítés olcsó és sok évig tartós marad.
Hívja a
06-20-344-5065

Árajánlatkérés
Aljzatbeton készítés árak…

Aljzatbeton készítés
Megbízható esztrich készítése

Az estrich aljzatbeton készítés, megbízható kiváló minőségű és tartós. Az aljzatbeton készítés nem igényel nagy pénzügyi befektetéseket.  Az estrich betonozás nem bonyolult, és hosszú évekig megőrizze minőségi tulajdonságait. Az aljzatbeton készítés, különös gonddal és a technológiai sorrendnek megfelelően kell elkészíteni.

Aljzatbeton nagyon fontos

Az aljzatbeton felülete nem elég szép, ezért csak nyers alapként használható, amire hideg vagy meleg burkolatokat lehet rakni. Az aljzatbeton készítés után a burkolás megkezdése előtt a betonfelületen felhalmozódott port eltávolítjuk, majd a betonfelületre egy padlopon réteget hordunk fel, hogy a burkolat szép legyen.  

Családi házak aljzatbetonozás

Aljzatbeton készítés árak

A kőművesmunkák egyik leggyakoribb feladatai közzé tartozik az aljzatbeton készítés. Aljzatbeton készítés árak, elsősorban a megrendelt munkák nagyságától és a beton réteg vastagságától függ. A legolcsóbb megoldás a szokásos cement és homokos kavics keverékből készült aljzat, kicsit drágább vasháló megerősítéssel. Az aljzatbeton költségeit a megerősítő háló típusa is befolyásolja: ha ez egy közönséges műanyag háló, akkor olcsóbb lesz, viszont a hegesztet vashálóval drágább lesz. A zsákos estrich betonból készült aljzatbeton anyagköltsége a duplája a hagyományoshoz képest, ezért kimondottan padlófűtéseknél használjuk felbetonozásra.

Azonban a legjobb módja annak, hogy megtudja az aljzatbeton készítés árait, ha személyre szabott árajánlatot kér, a helyszíni találkozó után.

Néhány betonozási  ár ami tájékoztató jellegűek!  2021 árak

Estrich aljzat beton készítés 5cm vastagságig (léccel lehúzva) belső tér

5000/m2

Térbetonozás 10cm vastagságig (léccel lehúzva) külsőtér

7500/m2

Betonozás: felület előkészítése- szintezés,  fóliaterítés, diletálás a falszéleknél, betonozás műa. háló beépítéssel, betonfelület lehúzása aluléccel síkba. Beton vastagság:5cm

6500/m2

Tovább az aktuális árakhoz > > > >

Aljzatbeton készítés
Aljzatbetonozás

Aljzatbeton készítés

Szigetelés szakszerűen

Az aljzatbeton erősségük, tartósságuk és sokoldalúságuk miatt nemcsak azokban a helyiségekben alkalmazzák, ahol nagy terhelést feltételeznek a padlófelületen, hanem a családi házak építésénél is, például a konyhában, fürdőszobában és a WC -ben. Természetesen a hálószobákban, a folyosókon, a nappalikban és más helyiségekben is az aljzatbeton készítés már alap feladat. Régen a családi házakban és a Budapesti polgári lakásokban kizárólag fapadlók voltak fa párnafákra szerelve, ami alá kohósalakot raktok. Mára már nem kérdés, a kohósalak helyére szigetelő anyagot kell beépíteni, amire aljzatbetont kell készíteni. Aljzatbeton készítés nem egy ördöngös dolog, de sok minden figyelembe kell venni és az aljzatbeton készítésre vonatkozó szabályokat be kell tartani.

Aljzatbeton készítés


A betonaljzatokat különféle felületekre lehet készíteni, közvetlenül akár a földre, padlólapra, régi járólapra, még a régi fapadlóra is. Az aljzatbeton egyszerű anyag, nem igényes, mindenki számára hozzáférhető, és ami a legfontosabb, az aljzatbeton készítés viszonylag olcsó.

Aljzatbeton készítés lépései

Nagyon fontos, hogy az aljzatbeton szilárd és tartós legyen, ezért minden technológiai előírást és munkalépést be kell tartani. Amikor a betont különböző felületekre öntik, vannak különbségek a kivitelezési technológiák között, de vannak általános szabályok, amelyek minden aljzatbeton készítésre érvényesek.

 1. Szintezés
 2. Hőszigetelés és vízszigetelő alap.
 3. Erősítő háló beépítés
 4. Betonkeverés, nyers betonpadló öntése
 5. Vezetősávok készítése a kivitelezés során.
 6. Aljzatbeton felületének lehúzása síkba.
 7. Kiegyenlítő réteg estrich alkalmazása (padloponozás)

Aljzatbeton anyagösszetétele

Estrich beton készítés

1 m3 aljzatbeton készítéshez: 300 kg cement szükséges, ami 12 zsák (25 kg/zsák), továbbá 125 liter víz 4% nedvességtartalmú sóder esetén és 1800 kg vegyes szemszerkezetű homokos kavics szükséges. (Autodidakta amatőrök kedvéért: plusz 1-2 lapát cement meg egy kis sóder és… C12 minőségű beton lesz)

Aljzatbeton előnyei

Estrich aljzatbeton készítés.

Az estrich betonozás nagyon népszerűek. Az első és legfontosabb az aljzatbeton nagy tartóssága. Előre kevert beton, a hagyományos sóder-cement változathoz képest, már 2cm-es vastagságtól használható. Az aljzatbeton készítés további előnyei kerülnek kiemelésre.

 • estrich beton tűzállósága nagy
 • kopásálló, felületi simaságát sokáig megőrzi
 • ellenáll a nedvességeknek
 • Kivitelezése egyszerű
 • Kivitelezési költsége alacsony

Az aljzatbeton felületének simának és egyenletesnek kell lennie, amelyre különböző padlóburkolatok helyezhetők. a beton estrichet a padló élettartamának növelésére és nagy szilárdság biztosítására használják. Az aljzatbetont dilatálni kell leg­alább 8 m2-enként.

Profi Estrich Betonozás
Aljzatbeton
Ipari aljzatbeton készítés

A cement és az adalékanyagok nagymértékben befolyásolják az aljzatbeton keménységét és szilárdságát. A víz-cement arány befolyásolja a kapott beton homogenitását. A beton homogén keveréke cementnek, víznek és más adalékanyagoknak, például homoknak vagy kavicsnak. A cement  az aljzatbeton összetételének fő összetevője, és por formájában kapható, amely általában mészkövet, agyagot, gipszet és egyéb vegyi anyagokat és ásványokat tartalmaz. Vízzel érintkezve a cement kötőanyag pasztává alakul, amely összeragasztja a homokos kavicsokat egymással. Végül a paszta megkeményedik, és szilárd masszává válik, amelyet betonnak nevezünk. Az aljzat beton végső nyomószilárdságát 28 nap után éri el.

aljzatbeton készítés

Homok:
A betonkeveréshez folyami homok az ideális, ami érdes tapintású és szögletes a szemszerkezete. Az ideális homok nem tartalmazhat agyagot, humuszt, olajmaradványokat vagy növényi törmeléket sem, pontosabban szennyeződést nem tartalmazhat. A homokot nem szabad felhasználni a part menti területről, mert olyan sókat tartalmazhat, amelyek befolyásolhatják a beton minőségét.

Kavics:

Kavics szemcséknek az oldalai lekerekített alakúaknak kell lenniük. Az ideális kavics nem tartalmazhat agyagot és egyéb szennyeződésekkel, például növényi maradványokat.

Aljzatbeton készítés. Estrich réteg

Adalékanyagok:
Az adalékanyagok olyan vegyi anyagok (lehetnek szilárd vagy folyékony halmazállapotúak), amelyek javítják a beton tulajdonságait. Gyorsítják a beton kötési idejét, ami különböző hőmérsékleti viszonyok között jelent előnyt.

Betonozás, szerkezet építés
Víz:
A betonkeverékhez használt vizet megfelelően kell adagolni, ami szorosan, összefügg a felhasznált cement mennyiségével. Ez elindítja a kémiai reakciókat, amelyek a beton megkeményedéséhez vezetnek. Ha túl sok vizet adagolunk a betonhoz akkor a beton szilárdsága gyengülni fog.  A víznek, tisztának és szennyeződésmentesnek kell lennie. Aljzatbeton készítéshez a legalkalmasabb az ivóvíz.
Az aljzatbeton a padlóburkolat alapja
Aljzatbeton készítés 5 és 30 Celsius fok közötti hőmérsékleten ajánlatos készíteni, biztosítva a beton, minőséghez szükséges összes feltételt, főként meleg időben a vízveszteségpótlást locsolással. Az aljzatbeton száradási ideje a külső hőmérséklettől, az adagolástól, a cement típusától és az adalékanyagoktól függően változik.
Aljzatbeton szigetelés
padlófűtések betonja

Az aljzatbeton készítésekor az egyik legfontosabb feladat az aljzat megfelelő előkészítése. A helyiség rendeltetésétől és használati módjától függően ki kell választani a megfelelő rétegrendet. A pince nélküli épületek földszintjén található lakóterületek esetében a betonozás előtt lépésálló polisztirolból készült hőszigetelő réteget kell lefektetni. A polisztirol vastagságát úgy kell megválasztani, hogy megfeleljen a követelményeknek. Az emeletek közötti mennyezeten, akusztikus polisztirol, ásványgyapot vagy szigetelő szőnyeget használnak.

 aljzatbeton készítés

A szigetelőket úgy tervezték, hogy tompítsák a hangokat a helyiségekben. Minden fal, oszlop, cső és egyéb függőleges elem körül a térfogat változások és a hang továbbterjedése miatt, rugalmas, nem nedvszívó, megfelelő vastagságú diletáló szalagot kell beépíteni. Ha ezt az elemet figyelmen kívül hagyják, a hangok könnyen átjuthatnak a szomszédos helyiségekbe, és ezen kívül az aljzatbetonnak nem lesz elegendő helye a zsugorodáshoz és a hő táguláshoz.

Estrich betonozás
ajzatbeton betonozása, ajzatbeton készítés
Aljzatbeton Készítés.
A beton mesterséges építőanyag, melynek összetevői a kavics, a homok, a cement és a víz.

Ha Ön olyan aljzatbetont szeretne otthonába, amivel nem lesz gondja a következő 20 évben, akkor a legjobb helyen jár!

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT Most! 06-20-344-5065

Kőműves árak Árajánlat kérés

Főoldal…

Back to Top